Συνταγές

Σπανακόριζο

greek cuisine recipe
(Για 4 μερίδες)

Σπανακόριζο

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 45 min

Συστατικά:

  • 200g/1 φλιτζάνι μακρύκοκκο λευκό ρύζι
  • 225g/8 φλιτζάνια σπανάκι
  • 175g/1 φλιτζάνι τυρί φέτα, στραγγισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 3 tbsp Greek Pony Farm Premium - Organic Kalamata P.D.O. extra virgin olive oil
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 τομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. Green&Blu condiment with Lemon in Organic extra-virgin olive oil
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 15g φλιτζάνι άνηθος, θρυματισμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Ζεστάνετε το Greek Pony Farm Premium - Organic Kalamata P.D.O. extra virgin olive oil σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι σε μεγάλες χούφτες, περιμένοντας να μαραθεί το σπανάκι πριν προσθέσετε την επόμενη χούφτα, περίπου 3 λεπτά.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέστε το ρύζι, το ζωμό, τις ντομάτες και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό, περίπου για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε με το βούτυρο, τα μπαχαρικά με το λεμόνι και το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συμπληρώστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Για το σερβίρισμα ρίχνουμε από πάνω φέτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο.

Bon appétit!